Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Hengelo

Meerdere geïnteresseerden melden zich voor Paviljoen De Ontmoeting in Hengelo

Deontmoeting hengelo 1twente
Beeld: 1Twente

Het aangekondigde vertrek van de huidige uitbater Clemens Falkmann van paviljoen De Ontmoeting kwam als een verrassing voor de gemeente Hengelo, maar nieuwe geïnteresseerden hebben zich al gemeld. Dat laat wethouder Gerard Gerrits weten tijdens de raadsvergadering van afgelopen woensdag.

Meerdere geïnteresseerden

De gemeente Hengelo is eigenaar van het paviljoen. De horecalocatie in het Prins Bernhardplantsoen wordt nu nog uitgebaat, maar daar komt dus een einde aan. “Het vertrek van de huurder kwam voor ons als een verrassing, maar binnen 24 uur na het bericht hebben zich al meerdere gegadigden gemeld voor overname”, reageerde wethouder Gerard Gerrits op vragen van Pro Hengelo-raadslid Frank Peters en VVD-raadslid Cynthia van der Zweth.

Bezwaren

Clemens Falkmann kondigde drie weken geleden aan te stoppen met de seizoenshoreca in het Prins Bernhardplantsoen. Naar verwachting wordt in oktober begonnen met een verbouwing, zodat het paviljoen gedurende het hele jaar open kan; iets wat nu alleen kan bij mooi weer.

De verbouwing kan alleen doorgaan als alle bezwaren van buurtbewoners zijn meegenomen in het proces, maar daar wil de huidige uitbater niet op wachten. Falkmann wil zich volledig toeleggen op zijn nieuwe bedrijf De Ontdekking, het horecadeel van golfclub De Koepel in Wierden.

'Geen evenementenpark'

De omwonenden van het stadspark moeten volgens SP-raadslid Vincent Mulder niet vergeten worden: “We moeten ervoor waken dat het Prins Bernhardplantsoen door horecaondernemers wordt misbruikt als een evenementenpark.” Mulder pleit voor een plan waar per locatie in Hengelo gekeken wordt welke evenementen er georganiseerd kunnen worden. Hij noemt daarbij het vernieuwde marktplein, het evenementenplein en Broedplaats Oogst aan de Laan Hart van Zuid.

Procedure als bij de Kiosk

Volgens wethouder Gerrits kunnen de plannen, wat het college betreft, gewoon doorgaan, zolang alle bezwaarprocedures zijn doorlopen: “Het beste plan moet leidend zijn. We gaan dezelfde procedure volgen als bij de kiosk op de markt. Dat is ons goed bevallen."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.