Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo

Wegens succes geprolongeerd: Was- en strijkservice Oldenzaal

Murat20 Yildirim203
Murat Yildirim
Beeld:

OLDENZAAL - Vanaf januari 2022 is een proef gestart voor de algemene voorziening voor wassen en strijken, toegankelijk voor alle inwoners van de stad. De inwoners die via de WMO huishoudelijke ondersteuning krijgen, betaalden een lager tarief.


De proef is omgezet naar een contract voor de komende vier jaar met WaST, de organisatie die het wassen en strijken op zich neemt.

Door weer en wind

"Het is mooi dat we de komende vier jaar deze was- en strijkservice aan de inwoners van Oldenzaal kunnen blijven bieden. Niet alleen voor de inwoners, maar ook omdat het een werkplek biedt voor de medewerkers. Ze hebben door weer en wind gefietst naar de tijdelijke locatie in Almelo en zijn er nu helemaal klaar voor om voor heel Oldenzaal de was te doen”, aldus wethouder Murat Yildirim.

Midden in de wijk

WaST is verhuisd van Almelo naar Breedwijs aan de Helmichstraat 44 in Zuid Berghuizen. Deze plek midden in de wijk is daarmee makkelijker toegankelijk voor inwoners en andere klanten. Ook is het een werkplek voor de medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Waszak

Mensen die via de Wmo (Wet maatschappelijke ondersteuning) huishoudelijke hulp krijgen van de gemeente kunnen tegen een gereduceerd tarief gebruik maken van WaST. De was wordt opgehaald, gewassen, gedroogd, gevouwen en schoon en fris teruggebracht. Door de bijdrage van de gemeente betaalt de klant een bijdrage van € 5,00 per waszak. De inhoud van één waszak bedraagt 8 kilo, dat staat gelijk aan twee wastrommels.

Strijkservice

Alle Oldenzalers kunnen gebruik maken van de diensten van WaST die verschillende diensten aanbiedt zoals labelservice, wasservice en strijkservice. Meer informatie en een aanmeldformulier staan op www.wast-oldenzaal.nl.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.