Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.

Terrein voormalig Oldenzaals Postkantoor: ‘Doorn in het oog’ wordt bloemrijk grasveld

31052023 Oldenzaal oude postkantoor
Het terrein van het voormalig Oldenzaals Postkantoor
Beeld:

OLDENZAAL - Omdat er voorlopig geen duidelijkheid is over de start van de bouwactiviteiten op het terrein van het voormalig Postkantoor aan de Langestraat in Oldenzaal heeft de gemeente besloten om het op te laten schonen. Het met hekwerk omgeven braakliggend perceel is voor velen een ‘doorn in het oog’.

Woonzorgbestemming

Het terrein dat nu is overwoekerd door onkruid is eigendom van de HMO (Herstructurerings Maatschappij Overijssel). Het voormalige postkantoor krijgt een woonzorgbestemming, starterswoningen in het gebied worden verduurzaamd en de verbinding met de rest van de binnenstad wordt verbeterd. Er komen z’n vijftig tot zestig woningen te staan.

Kleurrijke bloemen

De gemeente verwacht binnen een jaar de bouwovereenkomst met de HMO te tekenen. Tot die tijd blijft het terrein echter braak liggen en daarover stelde de PvdA vragen in de raad. Het voorstel om de hekken weg te halen, het terrein te egaliseren en in te zaaien met een mengsel van kruiden en kleurrijke bloemen, werd door het college van B en W goedgekeurd.

Positieve invloed

De kosten voor het opfleuren van het perceel (4.255 euro) komen voor rekening van de gemeente. Een aannemer gaat de activiteiten uitvoeren. ‘Het betreft een tijdelijke, kostenefficiënte groene oplossing die een positieve invloed heeft op de inwoners van Oldenzaal’, aldus de gemeente.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.