Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo

Burenruzie in Oldenzaal draait uit op schietpartij

Schietpartij
Na de schietpartij zijn in het huis van de dader de ruiten ingegooid
Beeld:

OLDENZAAL - Het slachtoffer van de schietpartij in Oldenzaal van afgelopen zondag trekt zijn T-shirt omhoog en laat zijn verwondingen zien. Bij zijn buik, vlak boven zijn broekriem, is een klein gaatje te zien. Aan de achterkant meer schade, dat komt door de operatie die hij heeft moeten ondergaan. "Ik heb mazzel gehad, want een paar centimeter verder en dan waren er vitale organen geraakt."


Bewoners van de Bilderdijkstraat in Oldenzaal zijn ontdaan door de heftige gebeurtenis van Eerste Pinksterdag. In het zonnige weer speelden meerdere kinderen 's middags op straat als het misgaat. Het slachtoffer (35) en zijn zoontje waren ook op straat, aan het voetballen. Terwijl zijn zoontje nog met de bal speelde, liep de vader naar huis. Voor hij daar aankwam hoorde hij de buurman van drie huizen verderop schreeuwen tegen zijn zoontje. De vader wilde in gesprek met de buurman, maar dat bleek onmogelijk. Het 'gesprek' eindigde met een kogel in zijn buik.

Twee dagen na het schietincident doet het slachtoffer thuis zijn verhaal, in de deuropening. Hij vertelt dat hij vandaag is ontslagen uit het ziekenhuis, nadat hij gisteren is geopereerd. In het ziekenhuis zagen ze dat de kogel nog in zijn lichaam zat.

Terug naar Eerste Pinksterdag. De vader staat in de gang van het huis van de buurman als deze zegt hij dat hij naar boven gaat om zijn luchtbuks te pakken. De vader vermoedt grootspraak van zijn buurman, maar stuurt voor de zekerheid zijn zoontje naar huis.

Pistool

Als de buurman de trap afkomt heeft hij een pistool in zijn hand. Die drukt hij tegen de buik van de vader en schiet. Het slachtoffer vlucht naar buiten en treft daar zijn vrouw die op het tumult is afgekomen. Als ze ziet wat er met haar man is gebeurd, pakt ze een steen en gooit die door het raam van de buurman.

Daarna volgen de gebeurtenissen zich snel op. De politie is met meerdere wagens ter plaatse. De straat wordt afgezet en er wordt uitvoerig onderzoek verricht. De buuman geeft zich na enige tijd over en wordt geboeid afgevoerd.

Voorlopige hechtenis

De buurman zou een man op leeftijd zijn die jaren heeft gewerkt als docent op een middelbare school. Wat er aan de gebeurtenis vooraf is gegaan is niet duidelijk. Volgens het slachtoffer kenden de twee elkaar amper en heeft er nooit eerder iets gespeeld tussen beiden. De dader blijft in voorlopige hechtenis. De politie heeft de zaak in onderzoek.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.