Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo

Rotary Streetsoccertoernooi van start in Oldenzaal

Streetsoccer20oldenzaal
Rotery Streetsoccer Oldenzaal
Beeld:

OLDENZAAL - De 24e editie van Rotary Streetsoccertoernooi is dinsdag van start gegaan in Oldenzaal.


205 teams, bestaande uit 1.200 jongens en meisjes uit groep vier tot en met acht van 15 basisscholen uit Oldenzaal, De Lutte, Rossum en Weerselo, zullen deelnemen aan dit sportieve evenement. Rotary organiseert dit toernooi. "In tegenstelling tot andere serviceclubs, waarbij vaak geld wordt ingezameld voor goede doelen, combineert het Streetsoccertoernooi het doel en het middel voor andere doelen", zo laat Marcel Mekelenkamp weten op Twente FM.

"Het evenement stimuleert de jeugd om actief te bewegen en benadrukt het belang van samen sporten, waarbij niemand buitengesloten mag worden. Bovendien worden de opbrengsten van het toernooi gebruikt om andere goede doelen te ondersteunen".

In de afgelopen jaren heeft Rotary Oldenzaal verschillende doelen ondersteund, waaronder Stichting Leergeld, Stichting Oldenzaal op Straat, de Geert Christenhusz Cultuurprijs, Chance auf Leben, Humanitas Vakantieklas, Stichting Ubuntu Afrika, Veilig Oversteken en Stichting Paardensport Gehandicapten. Het Streetsoccer Toernooi duurt nog tot en met 9 juni en wordt gehouden op de parkeerplaats van Sportcomplex Vondersweide.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.