Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo

Oldenzaal loopt voor de zestigste keer de avondvierdaagse   

05 wandelvierdaagse
Wandelv4daagse Oldenzaal in 2019.
Beeld:

OLDENZAAL - ''Het is toch wel een moment om aandacht aan te besteden'', zegt Hennie Maartens, voorzitter van Stichting Avondvierdaagse Oldenzaal. Dit is de zestigste keer dat de avondvierdaagse wordt georganiseerd in Oldenzaal. De vierdaagse bestaat langer dan zestig jaar, dit komt omdat het niet ieder jaar heeft kunnen plaatsvinden.


Als zijn gezondheid het toelaat, wil de oprichter van de vierdaagse de zestiende editie meemaken. ''Door corona zijn mensen minder gaan bewegen, terwijl het belangrijk is om dit wel te doen.'' Dit jaar is er een intocht met de mensen uit de zorginstellingen, zij doen mee aan de driedaagse. ''Vrijdag zijn er zeventig mensen die meedoen vanuit de rolstoel.''

Grote vierdaagse

De organisatie bestaat uit vijf bestuursleden en twintig vrijwilligers. De routes worden van tevoren uitgezet, niet ieder jaar wordt dezelfde route gewandeld.


''We proberen zoveel mogelijk variatie in de routes te brengen.''


Er is keuze tussen de korte en lange route. De start is iedere avond op een andere plek. Zo wil de organisatie zoveel mogelijk mooie plekken van Oldenzaal laten zien. Dinsdag 30 mei gaat de vierdaagse van start vanaf het station Oldenzaal. Woensdag bij Hulsbeach, het Hulsbeek. Donderdag bij het Landhuis, vrijdag bij de Marktsteen op de Grote Markt. Vanaf dit jaar is het is mogelijk om voor de tijd een maaltijd te reserveren. Deze kan voor de wandeling worden genuttigd.

Voor meer informatie kijk op https://wandel4daagseoldenzaal.nl/

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.