Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo

Battle of the Generations in Oldenzaal

Battle20of20the20generations20 20foto
Battle of the generations
Beeld:

OLDENZAAL - De eerste The Battle of the Generations wordt donderdag in Oldenzaal georganiseerd. Deze battle is de start van een serie van vier battles waarin vrijwilligerswerk voor jongeren centraal staat.


Wat vinden jongeren belangrijk in vrijwilligerswerk? En wat kunnen organisaties die op zoek zijn naar vrijwilligers, daarvan leren?
De battles worden georganiseerd door de provincie Overijssel in samenwerking met FC Noaber.

Veel organisaties strijden om vrijwilligers die de komende jaren alleen maar schaarser lijken te worden. Toch zijn er talloze jongeren die zich graag inzetten voor hun omgeving, maar die zich niet altijd in het vrijwilligerswerk van nu herkennen. Waar ligt dat aan? Hoe kunnen en willen jongeren het vrijwilligerswerkvan de toekomst gaan invullen?


"Als jongeren kunnen kiezen tussen vrijwilligerswerk en een gezellige bijbaan waar ze ook nog wat geld aan overhouden dan is de keus snel gemaakt". aldus Tim Sprakel van FC Noaber op Twente FM.

"Jongeren willen zelf meebeslissen in de gang van zaken. Daarmee bedoel ik niet alleen luisteren naar de ideeën van jongeren, maar deze ideeën ook gebruiken en ze door hen laten uitvoeren. Los daarvan is een vergoeding ook fijn. Vrije tijd is schaars en je
wil ook wat verdienen om in de zomer naar een leuk festival te kunnen. Een vrijwilligersvergoeding helpt dus zeker mee.’

De aftrap van The Battle of the Generations is op donderdag 1 juni van 14.30 tot 18.30 uur in Oldenzaal bij KVV Quick’20. Het programma wordt volledig ingevuld door jongeren. Eerst wordt de kant van de vrijwilligersorganisatie belicht en wordt gekeken hoe zij jongeren bij hun werk kunnen betrekken. Hierna komen de jongeren aan bod, wat willen zij en wat is hier al voor bedacht?
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.