Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Twente

Grote braderie en motorrijden in Haaksbergen voor WensAmbulance Oost-Nederland

Twentse20ambu
Twentse wensambulance
Beeld: Twente FM

TWENTE - Onder het noemer ‘Rijden voor Geluk’, houdt de stichting WensAmbulance Oost-Nederland dit pinksterweekend een motorrijtocht en een grote braderie in Haaksbergen.


“We hebben vorig jaar bijna 350 wensen in vervulling mogen laten gaan, dat is heel veel en dat kost natuurlijk geld. Daarvoor zijn we afhankelijk van donaties en sponsoracties”, zegt Willem Schippers van de stichting.

“Met onze motorclub houden we het hele jaar door acties en dat geld gaan we met pinksteren overhandigen en daar knopen we een mooi weekend aan vast. Zo houden we zaterdag een grote braderie in Haaksbergen aan de Scholtenhagenweg bij de Haaksbergsche Schutterij. Vanaf tien uur zijn mensen welkom”, aldus Schippers.

Kinderkermis

Bij de braderie is een gratis kinderkermis voor kinderen die onder de armoedegrens leven en moeilijk naar een reguliere kermis kunnen gaan. Schippers somt op: “Er is gratis ijs, suikerspinnen, springkussens, swingmolens, trampoline, ballonclowns, schminken, en een megagrote stormbaan. De Haaksbergsche Schutterij geeft gratis lessen handboogschieten en er zijn verschillende artiesten uit de regio die optreden.”

Trike zijspanmotor run

Volgens Schippers is daarnaast de Trike zijspanmotor run van twee tot vijf uur de klap op de vuurpijl. “Er komen vijftig van deze voertuigen om een ritje door Haaksbergen te maken met kinderen met een beperking. Op zondag volgt dan de grote toertocht door de omgeving met motoren, trikes en tien wensabulances met terminale patiënten die deze tocht nog een laatste keer willen meemaken.”

Daarbij wordt ook de cheque overhandigd van het verzamelde bedrag dat het afgelopen jaar is bijeengebracht.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.