Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo

Oldenzalers Pim (12) en Finn (13) maken handen vies tijdens ‘De week van de schooltuin’

24052023 Oldenzaal Schooltuinen week windroos
Pim en Finn maken de handen vies in hun schooltuin
Beeld: Twente FM

OLDENZAAL - “Onze school is bezig met het groener maken van het schoolplein”, zegt Pim, leerling van basisschool De Windroos in Oldenzaal. “Met een moestuin en plantjes”, vult Finn aan, die hier ook leerling is. In de Week van de schooltuin, van 22 tot en met 26 mei, leren kinderen hoe zij zelf groenten en fruit kunnen verbouwen. Leerlingen van de Windroos leren dit door hun handen uit de mouwen te steken.



In Overijssel doen zo’n 2100 schoolkinderen mee aan deze tuinier week die georganiseerd is door Alliantie Schooltuinen en Jong Leren Eten. Zij hopen hiermee bij te dragen aan een gezondere samenleving.

Kennismaken

“Wij willen kinderen kennis laten maken met groenten en fruit die zij zelf kunnen verbouwen. Elke week zijn wij hier een paar uur mee bezig. Dus ik geef ook les over bijvoorbeeld onkruid; welke planten dit wel en niet zijn”, zegt conciërge Frank Kotte.

Proeven

Samen met leerlingen Pim en Finn maakt hij de moestuin op het schoolplein van de Windroos onkruid vrij en zaaien zij nieuwe planten waaronder spinazie, tomaat en komkommer. Pim en Finn hopen dat zij deze groenten mogen proeven wanneer deze rijp zijn.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.