Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.

Maatschappelijk belang staat voorop bij verkoop voormalig Oldenzaalse basisschool de Bongerd

Dalton20 School20 De20 Bongerd Oldenzaal
Dalton School De Bongerd
Beeld: Twente FM

OLDENZAAL - Kandidaat-kopers van de voormalige basisschool de Bongerd worden geselecteerd op basis van de functie waarvoor zij de locatie gaan gebruiken. Het gebouw, aan de Paukenlaan 1 op De Graven Es in Oldenzaal, moet een maatschappelijke functie houden voor eerstelijnszorg. Dat is de eis van de gemeente die het gebouw middels een bedrijfsmakelaar wil verkopen.

Met eerstelijnszorg wordt in dit geval een huisarts, tandarts of fysiotherapeut bedoeld. Daarnaast ziet de gemeente graag op deze locatie een aanvulling met andere zorg, zorgwoningen en/of een huiskamerfunctie voor wijkbewoners. Het gebouw staat sinds vorig jaar leeg, nadat de leerlingen van deze dependance van de Bongerd zijn verhuisd naar de hoofdvestiging aan de Wieldraaierlaan.

Eerstelijnszorg

De gemeente vindt het belangrijk voor ouderen, maar ook voor de leefbaarheid in de wijk, dat voorzieningen op buurtniveau aanwezig zijn en blijven. Door meerdere partijen te laten huisvesten kan het pand zo volledig mogelijk worden gevuld. Aan geïnteresseerde partijen wordt dan ook gevraag om een plan te maken voor de locatie, die ruim 3200 vierkante meter beslaat.

Selectieprocedure

De verkoop wordt gedaan via een openbare selectieprocedure. Een makelaar ondersteunt het verkoopproces. Het is nog niet duidelijk wanneer het pand in de verkoop gaat.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.