Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo

Toffe Perenbomen tegen het pesten

Martha 1
Martha Horstman
Beeld: Twente FM

LOSSER - Diverse gemeenten hebben inmiddels 'toffe perenbomen' op scholen. Martha Horstman van Burgerforum vond het zo’n goed idee dat ze in de gemeenteraad opriep dit ook in gemeente Losser op te pakken.


'Tof' komt uit de Joodse taal en betekent 'goed' en 'peer' uit het Bargoens wat kerel of vent betekent. "Maar een toffe peer gebruiken we nu voor iederéén die we aardig vinden, die goed doet, maar ook om iemand een hart onder de riem te steken", aldus Martha Horstman op Twente FM.

De eerste symbolische toffe peren werden tijdens de gemeenteraadsvergadering uitgereikt met de boodschap om elkaar te respecteren en ondanks de verschillen in de politiek te gaan voor inhoud en niet op de persoon te spelen.

"Pesten is helaas van alle tijden en in deze tijd wordt er vooral veel online en anoniem gepest. En pesten doet veel meer kwaad dan je misschien zou denken. De 'toffe perenperenboom' is een boom die verbroedering en vriendschap symboliseert en daarmee een bijdrage levert tegen pesten door het bespreekbaar te maken en kinderen een hart onder de riem te steken", aldus Horstman.


Wethouder Jaimi van Essen heeft toegezegd samen met de basisscholen in de gemeente Losser de fruitbomen in het najaar te gaan planten.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.