Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo
Nieuws
Twente

Week van de schooltuin begonnen

Week20van20de20schooltuin
Week van de schooltuin
Beeld: Twente FM

TWENTE - Het is de tweede ‘Week van de Schooltuin’ waarbij kinderen leren hoe ze zelf groente en fruit moeten zaaien, verzorgen en oogsten.


Alliantie Schooltuinen en Jong Leren Eten, die de Week van de Schooltuin organiseren, hopen hiermee bij te dragen aan een gezondere samenleving. "Zelf groente kunnen kweken, draagt bij aan een gezonde en natuurbewuste generatie," zegt Hannelore Bürger van Natuur en Milieu Overijssel op Twente FM.

Zaaien

Het motto van de tweede editie van de Week van de Schooltuin is: samen zaaien, samen groeien. Leerlingen, juffen en meesters en moestuincoaches zullen deze week onder andere een recordaantal zaadjes zaaien. Voor scholen, die zelf niet over een schooltuin beschikken, zijn er eenvoudige, laagdrempelige lessen ontwikkeld. Ook zal dit jaar voor de tweede keer de Gouden Wortel worden uitgereikt aan een gemeente die zich volop inzet voor het schooltuinwerk.

In Oldenzaal doet basisschool De Windroos mee aan de Week van de schooltuin.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.