Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo
Nieuws
Twente

D66 Oldenzaal stelt vragen over RES 2.0

Windmolens
windmolens
Beeld: Leon de Man

OLDENZAAL - D66 Oldenzaal heeft haar bezorgdheid geuit over de ontwikkeling van de volgende versie van het Regionale Energie Strategie (RES), genaamd RES 2.0. De partij is van mening dat er onvoldoende betrokkenheid is van de inwoners en dat de raden niet voldoende worden geïnformeerd.


Dit wekt de indruk dat de ontwikkeling van de RES opnieuw een aangelegenheid wordt van slechts bestuurders, vergelijkbaar met de vorige versie. "De RES 2.0 is van cruciaal belang om de wereldwijde temperatuurstijging als gevolg van de grote CO2-uitstoot binnen de perken te houden. Het is noodzakelijk om op korte termijn minimaal 50% reductie van deze uitstoot te bereiken", aldus Steven van Alfen op Twente FM.

D66 benadrukt dat de RES 2.0 een grote invloed zal hebben op het leven en de beleving van de inwoners. Daarom is de partij van mening dat de inwoners zowel geïnformeerd als betrokken moeten worden bij het opstellen van deze strategie. Het betrekken van de inwoners is essentieel, gezien de impact die de resultaten van de RES 2.0 op hen zullen hebben.

D66 wil weten welke stappen het college onderneemt om ervoor te zorgen dat de inwoners een actieve rol kunnen spelen bij het vormgeven van de RES 2.0. Daarnaast dringt de partij erop aan dat de raden op een transparante manier geïnformeerd worden over de voortgang en de besluitvorming rondom de RES 2.0.

D66 benadrukt dat het aanpakken van de klimaatuitdagingen alleen mogelijk is wanneer alle belanghebbenden, inclusief de inwoners, actief betrokken worden bij de ontwikkeling van de RES 2.0.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.