Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo
Nieuws
Twente

VVD Noordoost Twente wil kansen benutten voor opwek biogas

Biogasavonden
Tubbergen houdt infoavonden over biogas
Beeld: Twente FM

TWENTE - Tijdens de komende raadsvergaderingen van Dinkelland, Losser, Oldenzaal en Tubbergen zullen de Noordoost Twentse VVD-fracties een motie over biogas gaan indienen.


Volgens de fracties biedt biogas grote kansen voor een economisch sterke en energie-onafhankelijkere regio.

“We hechten er als VVD veel waarde aan om een bijdrage te leveren in de energietransitie dat past bij de mensen en het nationaal landschap Noordoost Twente. Onze regio heeft veel agrariërs en heeft daarmee een strategische positie als het gaat om mogelijke, toekomstige gastekorten”, stelt Joris Poffers, fractievoorzitter van de Dinkellandse VVD.

Sinds de oorlog in Oekraïne is er krapte ontstaan op de Europese gasmarkt. Het risico bestaat dat er bij strenge winters gastekorten gaan ontstaan bij huishoudens en het bedrijfsleven. De VVD-fracties willen hier niet langer op wachten en daarom de colleges opdragen de grootschalige opwek van biogas meer te gaan stimuleren.

Daarom roepen de Noordoost Twentse VVD-fracties de komende raadsvergaderingen de colleges op hiermee aan de slag te gaan. VVD Noordoost Twente vertrouwt erop dat deze voorstellen op veel bijval kunnen rekenen in de komende raadsvergaderingen, waarin de motie ingebracht en behandeld zal gaan worden.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.