Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo

College keurt plan Drieeenheidkerk Oldenzaal goed

Oldenzaal Drieeenheidskerk
De Drieëenheidkerk in Oldenzaal.
Beeld: Léon de Man

OLDENZAAL - De nieuwe eigenaar van de voormalige Drieëenheidkerk wil in de kerk 12 appartementen en commerciële ruimtes ontwikkelen. Naast de interne verbouwing van de kerk met herinrichting van de oude pastorietuin wordt met medewerking van de gemeente ook het aansluitende openbare gebied heringericht.


Het plan voorziet ook in 22 extra parkeerplaatsen. Door de aanleg van extra parkeerplaatsen is er sprake van een aanvaardbare parkeerbezetting in de omgeving zo vindt het college van burgemeester en wethouders van Oldenzaal. "Met het transformatieplan wordt het beeldbepalende kerkgebouw als cultuurhistorische erfgoed voor Oldenzaal behouden", aldus wethouder Rob Christenhusz op Twente FM.

Het college is daarom bereid om medewerking te verlenen aan het plan onder voorwaarde van de aanleg van 22 parkeerplaatsen. Met dit besluit start de bestemmingsplanprocedure. De gemeenteraad moet het uiteindelijke plan nog wel goedkeuren.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.