Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo
Nieuws
Twente

Bevrijdingsconcert van Ad Fundum 'Het Gemis' wordt opgevoerd

Ad20 Fundum20 20 Final20 koor
Ad Fundum
Beeld: Twente FM

TWENTE - Ad Fundum uit Bornerbroek gaat een Bevrijdingsconcert uitvoeren, genaamd 'Het Gemis' geschreven en gedirigeerd door Hans Barkel.


Ad Fundum is twee jaar bezig geweest met de voorbereiding en uitwerking van het project 'Het Gemis'. "In Coronatijd is het idee ontstaan waarbij allen de beperkingen aan gemiste vrijheid aan den lijve hebben ondervonden. Dat geldt nog steeds voor volkeren die in oorlog zijn", aldus Hans Barkel op Twente FM.

Barkel heeft 18 nieuwe muziekstukken gecomponeerd en Marijke Achterbosch, stadsdichter van Hengelo, heeft daarvoor begeleidende teksten geschreven.

Ad Fundum bestaat uit een koor van 30 zangers en zangeressen, zes muzikanten met de naam 'SNOR orkest' en twee danseressen. De leden van het koor komen uit de hele regio zoals onder andere Enter, Wierden, Delden en Almelo.

Het Gemis zal in mei drie keer worden uitgevoerd. Vrijdagavond 5 mei in de St. Stephanuskerk in Bornerbroek, 6 mei in de Simon en Judaskerk in Ootmarsum en op 13 mei in de Oude Blasiuskerk in Delden. Kaarten zijn te bestellen op adfundumbornerbroek.nl
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.