Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo

Verzoek om protestvlaggen correct te hangen op 4 en 5 mei: 'Punt is gemaakt'

03052023 Oldenzaal voxpop vlaggen protest
Oldenzalers geven hun mening over het correct hangen van de Nederlandse vlag
Beeld: Twente FM

OLDENZAAL – De protestvlaggen hangen overal; aan lantarenpalen, snelwegen en rotondes. ''De vlaggen moeten recht hangen, rood hoort boven'', zegt een inwoner van Oldenzaal. De vlaggen hangen blauw-wit-rood uit protest van de boeren. De betekenis achter de omgekeerde vlag is dat het voortbestaan van veel Nederlandse agrariërs in gevaar is.

Veel nabestaanden, die een dierbare zijn verloren tijdens oorlog, roepen op om de Nederlandse driekleur goed om te hangen. Voor hen kan het pijnlijk zijn om de vlag omgekeerd te zien hangen. ''Het is belangrijk om daar respect voor te hebben'', zegt een voorbijganger.

''De boeren hebben hun punt gemaakt, ze mogen nu weg'', zegt een andere inwoner.

''Tijdens koningsdag hadden ze al goed moeten hangen uit respect voor de koning'', zegt een voorbijganger. Gemeenten en de BoerBurgerBeweging (BBB) verzoeken de boeren om de vlaggen goed te hangen of ze weg te halen op 4 en 5 mei. Sommige provincies dreigen ze zelf weg te halen. De BBB en boerenorganisaties verzochten eerder de protesterende boeren om de vlaggen goed te hangen. Desondanks blijven er veel vlaggen omgekeerd hangen langs de wegen. ''Het is tijd om de vlag goed om te draaien'', aldus een Oldenzaler.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.