Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo
Nieuws
Twente

Lezing over het kanaal Almelo-Nordhorn

Twenterkanaal
Twenterkanaal
Beeld: Twente FM

TWENTE - De Twentse waterweken zijn van start gegaan waardoor er diverse activiteiten worden georganiseerd. Zo zal Martin Mulder op 3 mei 2023 een lezing houden over het kanaal Almelo-Nordhorn.


Het kanaal Almelo-Nordhorn is eind 19e eeuw gegraven voor de scheepvaart. Deze ging dwars door toenmalige beeklopen en moerassen. "Bij het openen van het Twente kanaal in de jaren 30 had het kanaal zijn vaarfunctie al verloren.

Nu zijn we in een tijd aangekomen waarin het herstellen van natuurlijke beeklopen belangrijk is voor zowel de natuur als voor een toekomstbestendige landbouw", aldus Martin Mulder op Twente FM.

De lezing gaat over de historie van het kanaal en de directe omgeving en schetst de toekomstscenario’s voor het kanaal.

"Door Natura 2000 en andere regels zal het kanaal nooit meer een vaarfunctie krijgen. Bestuurders kunnen dat wel willen maar dat is niet toegestaan".

Excursie

Zondag 7 mei 2023 is er een excursie van 5,6 kilometer langs het kanaal. Er wordt gestart vanaf parkeerplaats Restaurant De Watermolen, landgoed Singraven Schiphorstdijk 4 in Denekamp. Daar wordt uitgelegd hoe het water door het landgoed Singraven, De Dinkel en het kanaal Almelo-Nordhorn is verdeeld. Aanmelden voor de lezing kan bij Martin Mulder 0651483463 of via [email protected].
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.