Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo

ENorm zanger Ten Bos: 'Stiekem gewerkt aan live registratie van concert'

Enorm
ENorm
Beeld: Twente FM

OLDENZAAL – De muzikanten van ENorm staan klaar om het podium weer op te gaan. Het eerste optreden, nadat de band een stop moest inlassen, is op 12 mei in Duitsland.


Zanger Eric ten Bos heeft heel veel zin in het optreden, vertelt hij in het radioprogramma Twente wordt Wakker. Vorig jaar werd bij hem schildklierkanker geconstateerd en de operaties die hij in verband daarmee moest ondergaan maakten vanaf vorig najaar optredens niet mogelijk.

Waterfront

De bandleden hebben in die tijd niet stil gezeten. “Er is heel veel studiowerk gedaan. Dat gaat gevolgen hebben”, geeft Ten Bos aan. Het goed ontvangen nummer Waterfront was daarvan het eerste wapenfeit.

Sportgala Losser

De band is inmiddels klaar om weer te starten en de agenda loopt vol. “Tot aan het eind van het jaar zijn we goed bezig. We beginnen 12 mei met een concert voor 1.300 man in Duitsland, een besloten feest. We zijn nu heftig aan het repeteren; ik heb er heel veel zin in.”
ENorm heeft ook ‘ja’ gezegd tegen Sportgala Losser. Het sportgala vindt plaats op 10 juni en is terug van weggeweest na twee jaar afstel in verband met corona. Een sterke connectie met sport hebben de Twentse muzikanten al heel lang. Denk aan de song ‘The 12th man’ naar aanleiding van de bekerfinale van FC Twente in 2011.
En meer recent het nummer ‘Up’; het officiële anthem voor paralympische Oranje basketbalsters. Het team behaalde goud op de Paralympics in Tokyo.

Hommage Erik Golbach

Het concert wordt mede opgedragen aan de in september 2021 overleden Erik Golbach oprichter van het Sportgala Losser, tevens zwager van Eric ten Bos en jarenlang manager van ENorm. “Hij heeft het sportgala in Losser in de steigers gezet. De band brengt hem een hommage.”

Festival Oostwaarts

Bij Metropool Enschede is ENorm op 16 juni te horen tijdens een benefietconcert. Twee dagen later staat de band op Pop Podium Schiller in Aalten met een eigen werkconcert en op 1 juli neemt de band deel aan Oostwaarts. “Oostwaarts is een jong festival, een nieuw festival op Hulsbeek. Mooi om daaraan mee te doen.”
ENorm is present op het wijnfeest dat 16 september in Oldenzaal gehouden wordt.

Boek over ENorm

Dan wordt dit jaar ook nog een boek over de rockband uitgegeven. Ten Bos: “Erg spannend, zo’n boek. Het verbaasd me dat er zoveel animo voor is, we hebben in die 35 jaar blijkbaar wel iets teweeggebracht in het oosten van het land. Er komt heel veel informatie los. Als het allemaal op papier staat en je haalt foto’s erbij, dan is het wel een prachtige geschiedenis.”
De presentatie van het jubileumboek en een concert bij Stadstheater De Bond in Oldenzaal staan voor 19 oktober op de agenda.

“Er is ook heel stiekem ook gewerkt aan een live registratie van een concert dat we hebben gegeven in de Bond. Dat ligt in een prachtig boxje en is klaar voor de verkoop”, aldus de zanger.
Een druk jaar voor de Twentse band dus. “We beginnen rustig in mei, kijken even hoe ik het er vanaf breng en dan geloof ik wel dat het goed komt naar het einde van het jaar toe.”
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.