Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo

Bonkenbargkapel opent nieuwe seizoen in muziekkoepel met gratis blaasconcert

Foto20 Bonkenbargkapel
Bonkenbargkapel
Beeld: Twente FM

OLDENZAAL – De Bonkenbargkapel opent het nieuwe muziekseizoen van de muziekkoepel in Oldenzaal met een concert op zondagmiddag 30 april.


“In de muziekkoepel, gebouwd in coronatijd en geopend in juni 2021, worden dit jaar voor het eerst een vol seizoen concerten gegeven”, vertelt Felix Nijland namens de kapel.
Böhmische muziek
“De Bonkenbargkapel staat natuurlijk al vele jaren bekend om de Böhmische en Moravische muziek en ook lichte muziek. De kapel bestaat uit een groep van 25 muzikanten en een zangeres. Veel muzikanten spelen ook in muziekverenigingen in de regio, onder andere bij Crescendo Oldenzaal”, aldus Nijland.

Blaasmuziek is in deze regio erg geliefd, weet hij. “Met dit optreden willen we mensen een plezier doen.”
De kapel uit Oldenzaal is al vele jaren een gewaardeerde gast bij allerlei muziekevenementen in Nederland en Duitsland. De entree is zoals bij alle evenementen dit jaar op de stedelijke muziekkoepel gratis. Een vrije gift voor de onderhoudskosten van de muziekkoepel wordt op prijs gesteld. “We draaien op subsidies, we hebben onder andere een bijdrage gekregen van de gemeente Oldenzaal. De muziekkoepel moet natuurlijk onderhouden worden en Woningcorporatie WBO Wonen Oldenzaal staat garant voor een stuk onderhoud.”

Park Stakenkamp

Het openingsconcert begint om 13.30 uur. Belangstellenden zijn van harte welkom bij de muziekkoepel in Park Stakenkamp, Burgemeester Wallerstraat 115 in Oldenzaal. De bezoekers kunnen plaatsnemen op zitjes op het gazon voor de koepel maar ook op het terras voor de naast de koepel gelegen huiskamer en boerderij van de wijk Stakenboer. De boerderij zelf is ook geopend voor koffie, thee en een drankje.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.