Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo

Oldenzaal wil nieuwe toekomstvisie

IMG 3985
De raadszaal in Oldenzaal
Beeld: Twente FM

OLDENZAAL - Inwoners van Oldenzaal krijgen inspraak hoe de stad er in 2040 uitziet. De vraag is: Hoe willen de inwoners dat wonen, werken en leven eruitziet in het Oldenzaal van 2040. Daarom wordt dit jaar samen met inwoners een nieuwe toekomstvisie ontwikkeld.


De huidige stadsvisie van dit moment komt uit 2008 en geldt tot 2025 en is daarmee aan vernieuwing toe.


Oldenzaal is altijd in ontwikkeling

De gemeente Oldenzaal wil samen met de Oldenzaalse samenleving nadenken over hoe de ontwikkelingen van nu en de toekomst Oldenzaal veranderen en hoe zich dit vertaalt naar de inrichting, het gebruik en het samenleven in de stad. Dat levert een toekomstvisie Oldenzaal 2040 op. Het doel is dat deze visie van toegevoegde waarde is voor iedereen in de stad en richting geeft aan de toekomst van Oldenzaal.

Burgemeester Patrick Welman: ‘En dan met nadruk op ‘samen’. Zodat alle ideeën voor Oldenzaal gesteund worden door iedereen in de stad. Met als resultaat een prikkelende kijk op de toekomst voor en door Oldenzaal. Iedereen mag meedoen!’


Voor en vooral door Oldenzaal

Alle organisaties zoals verenigingen en het onderwijs ontvangen een uitnodiging. Samen met hun eigen leerlingen, leden, bewoners, enzovoort mogen zij op een eigen manier hun Oldenzaal van 2040 schetsen. De gemeente geeft hierbij een helpende hand. Als de partners dat wensen, helpt de gemeente met het organiseren van bijeenkomsten of andere geschikte manieren om ideeën te verzamelen.

Communicatie

De gemeente zorgt voor de communicatie en promotie, verzamelt alle inbreng en schrijft de toekomstvisie Oldenzaal 2040. Het idee is om in het eerste gedeelte van 2024 de toekomst- visie af te hebben.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.