Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo

Kroniek van de Sint Plechelmus basiliek gepresenteerd

20230421 20kroniek20baseliek
Kroniek van de Sint Plechelmus basiliek gepresenteerd
Beeld: Twente FM

OLDENZAAL - De Kroniek van de Sint Plechelmus basiliek is door de schrijver Rijn van Welij aangeboden aan burgemeester Patrick Welman en Pastoor Reerink. Dat gebeurde tijdens een bijeenkomst in de Plechelmus basiliek.


De 'Oale Grieze' heeft een rijke historie en is van grote betekenis voor Oldenzaal. "Een kroniek over de basiliek van Oldenzaal kon dus niet uitblijven", aldus schrijver Rij van Welij.

Initiatiefnemer van het boek is auteur Rijn van Welij en uitgegeven onder de vleugels van de stichting Oldenzaalse Musea. Recent verzorgden zij gezamenlijk ook al de succesvolle ‘Palthe Kroniek: Bestuurders, predikanten, fabrikanten’.


Welij: "Het boekwerk telt zo’n tweehonderd pagina’s. Het is een makkelijk leesbare, beeldende beschrijving van de oudste kerk van Twente geworden. Omdat afbeeldingen vaak meer vertellen dan woorden, zijn ze veelvuldig aan deze kroniek toegevoegd. Ik denk dat het een collectors item wordt. "

Het boek beschrijft het Silvesterkerkje uit 765 tot aan de plaatsing van de nieuwe Plechelmusklok in het carillon van de toren in 2021. Het boek is voor 44,95 euro verkrijgbaar bij Museum het Palthe Huis.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.