Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo
Nieuws
Twente

Cent en Johannink winnen eerste VIRO Criterium Cup Twente

Viro20 Criterium20 Cup20 Twente
VIRO Criterium cup
Beeld: Twente FM

TWENTE - Marit Cent uit Goor bij de vrouwen en Jelle Johannink uit Denekamp bij de elite/beloften mannen zijn de eerste winnaars van de VIRO Criterium Cup Twente 2023.


Beiden mochten na afloop van de Ronde van de Vijver in het Hengelose Tuindorp, de blauwe leiderstrui aantrekken. Bij de amateurs mannen was die eer voor Jesse Haaksman. In de Hengelose wielerronde wist Paulien Koster de wedstrijd bij de vrouwen te winnen in de massasprint, waar Johannink bij de mannen afrekende met vier medevluchters.


Invloed weersomstandigheden

Tijdens het criterium rondom de Tuindorpvijver in Hengelo had het weer veel invloed. De regen kon er in de wedstrijd van de vrouwen echter niet voor zorgen dat het peloton uit elkaar gereden werd en kwam het aan op een massasprint. Bij de mannen werd door de regenval het peloton snel kleiner. Jelle Johannink en Hidde van Veenendaal wisten daardoor het peloton al vroeg op een ronde achterstand te zetten. Zij zagen Sam Gademan, Lars Loohuis en Tim Arts hetzelfde doen.

Ingekort

Vanwege de invallende duisternis werd de wedstrijd ingekort waren het die vijf renners die gingen strijden om de zege in de Ronde van de Vijver. Daarin reed Johannink opnieuw weg en won hij solo, voor Gademan.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.