Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo

Michgorius Afscheidshuys houdt open huis

Michgorius20 Afscheidshuys
Annika Schepers (links) en Carol Fokkens.
Beeld: Twente FM

OLDENZAAL – Een van de oudste en opvallendste panden van Oldenzaal heeft een make-over ondergaan, van binnen wel te verstaan. Het kreeg ook een nieuwe functie als Michgorius Afscheidshuys. Belangstellenden zijn van harte welkom tijdens het open huis op zondag 23 april, van 13.00 tot 17.00 uur.


Het interieur van het pand werd onder handen genomen door Carol Fokkens en Annika Schepers, beheerders en gastvrouwen van het Afscheidshuys. “Behalve de plafonds die we niet mochten aanraken, omdat het een monumentaal pand is, hebben we flink gestript. Onder de vloerbedekking, die verwijderd werd, kwam een hele mooie vloer tevoorschijn, die helemaal opgeschuurd en in de olie gezet werd”, vertelt Annika. “Alles kreeg een goeie lik verf. Na weken van klussen heeft het Michgorius Afscheidshuys exact de sfeer en warmte die we voor ogen hadden.”

Familiekamers

Het Afscheidshuys telt drie familiekamers. Families van een overledene krijgen een sleutel waarmee ze de mogelijkheid hebben dag en nacht bij hun overleden dierbare op bezoek te kunnen. “De dagen voor de uitvaart zijn zo belangrijk. In die dagen neem je afscheid en kijk je terug op mooie momenten. Wij willen families hierin zo goed mogelijk bijstaan. Het Afscheidshuys leent zich hier uitstekend voor.”
Naast de familiekamers, is er ook een kleine zaal aanwezig, waar condoleances en kleine ceremonies gehouden kunnen worden.

Michgoriushuis een begrip

Voor de bewoners van Oldenzaal is het Michgoriushuis een begrip. Het oude pand staat aan de Markt 10-12, in hartje Oldenzaal, naast het gemeentehuis. Het gebouw bestaat sinds 1325. De opvallende gevel met de leeuwenkoppen, het bijzondere kenmerk van het huis, is opgericht in 1640.

Standhouders

Familie en zakenrelaties namen vrijdagavond al een kijkje. Iedereen die belangstelling heeft is zondagmiddag 23 april welkom om het pand te bekijken en de sfeer te proeven. Er zijn dan ook diverse standhouders op het gebied van uitvaart en afscheid die hun producten en diensten presenteren. Iedereen kan vrij naar binnen. “Afscheid mag steeds meer persoonlijk zijn”, aldus Fokkens. “Wij hopen dat mensen in tijden van rouw en verdriet troost vinden in de fijne plek die we hebben gecreëerd.”
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.