Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo

Motie D66 Oldenzaal over noodfonds

IMG 3985
De raadszaal in Oldenzaal
Beeld: Twente FM

OLDENZAAL - In de raadsvergadering van maandag 17 april zal D66 Oldenzaal een motie indienen om de inrichting van het noodfonds voor inwoners en verenigingen in de raad te bespreken.


De inrichting van het noodfonds is op 21 maart door het college vastgesteld. In het amendement van 7 november 2022 is aangegeven wat de mogelijke ontvangers zijn en dat de raad de voorwaarden formuleert. D66 Oldenzaal ziet dat door het collegebesluit er meer ontvangers voor het noodfonds zijn vastgesteld terwijl de voorwaarden niet in de raad worden besproken.

Met name het opnemen van ondernemers als mogelijke ontvangers is in tegenspraak met het aangenomen amendement.

"D66 Oldenzaal wil het besluit van het college in de volgende raad ter discussie stellen en pas dan democratisch vaststellen", aldus fractievoorzitter Maarten van der Waal op Twente FM.

Om geen tijd te verliezen geeft de motie aan dat het college de inwoners en verenigingen in noodgevallen al mag gaan ondersteunen. Met deze motie probeert D66 bij te dragen aan juiste democratisch genomen besluiten.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.