Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo

Veteranen onthullen Witte Anjerperkje Oldenzaal

20230416 oldenzaal01
het Witte Aanjerperkje aan de Paradijsstraat onthuld
Beeld: Twente FM

OLDENZAAL - Het Witte Anjerperkje aan de Paradijsstraat in Oldenzaal werd zaterdag onthuld. Het was zaterdag lokale veteranendag.


In de gemeente Oldenzaal zijn er ongeveer 250 veteranen. Het initiatief voor de aanleg van het perkje komt van de werkgroep Oorlogskind in Oldenzaal. Zij dienden in 2022 een burgerinitiatief in. Het witte anjerperkje is een veldje met witte anjers, een belangrijk symbool voor erkenning en waardering van veteranen. Hiermee wordt gehoor gegeven aan de oproep van de het Nationaal Comité Veteranendag om veteranen te eren met een speciaal plekje.

Het initiatief voor de aanleg van het perkje komt van de werkgroep Oorlogskind in Oldenzaal. Zij hebben op 12 april 2022 een zogenoemd burgerinitiatief ingediend die unaniem door de gemeenteraad is ondersteund. Het witte anjerperkje is een veldje met witte anjers, een belangrijk symbool voor erkenning en waardering van veteranen.


Deze bijzondere plek is gerealiseerd met medewerking van de gemeente Oldenzaal, de initiatiefnemers, de werkgroepen ‘Oorlogskind in Oldenzaal’, “Een Stil Verdriet’ en in overleg met de Veteranen Oldenzaal. De afdeling Groen van het Twents Carmel College, locatie Potskampstraat, gaat het onderhoud verzorgen.

Voor de organisatie werd de gemeente Oldenzaal ondersteund door enthousiaste veteranen van de Stichting Veteranen Oldenzaal.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.