Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo

'Hanze-ontmoetingsdag' Jeugdraad Oldenzaal organiseert

Jeugdraad
Jeugdraad Oldenzaal
Beeld: Twente FM

OLDENZAAL - De Oldenzaalse Jeugdraad organiseert donderdag 12 april 2023 een Jeugdhanzedag.


Het doel van deze door de Jeugdraad georganiseerde Hanzedag is het bij elkaar brengen van Hanzedelegaten uit zowel Nederland als
Duitsland, om hen kennis te laten maken met al het moois dat Oldenzaal en Twente te bieden hebben. Daarnaast biedt deze dag de jeugd ook goede netwerkmogelijkheden.

Oldenzaal is van oudsher een Hanzestad, en was in de middeleeuwen een belangrijke handelsschakel voor Deventer en Zwolle door zijn gunstige ligging aan de Duitse grens.


Cursus Twents én beklimming van de ‘Oalen Griezen’
Om de ruim 23 deelnemers (van buiten Oldenzaal) kennis te laten maken met Oldenzaal en Twente staan er verschillende activiteiten op het programma. Zo krijgen de jongeren o.a. een spoedcursus Twents en gaan ze gezamenlijk de Plechelmusbasiliek beklimmen. Tijdens het vrije uurtje krijgen alle deelnemers de mogelijkheid zelfstandig Oldenzaal te ontdekken.

Deze dag is georganiseerd dóór de jeugd, vóór de jeugd. Naast het kennis maken met Oldenzaal, kunnen de deelnemers tijdens deze dag ook kennis maken met jongeren uit andere Hanzesteden.

Internationale Hanze in Torún
De Jeugdhanzedag in Oldenzaal op 13 april is ook bedoeld als ontmoetingsdag voor de Nederlandse en Duitse deelnemers aan de YouthHansa in Polen. In juni 2023 vinden de Internationale Hanzedagen namelijk plaats in Torún, Polen. Ook vanuit Oldenzaal zullen hier twee jeugdraadsleden aan deelnemen.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.