Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo

KIJK TERUG: Oldenzaals dansteam naar WK Portugal: 'Dit was echt ons doel' 

11042023 Oldenzaal Lezstudio dansen
Oldenzaals dansteam bereidt zich voor op het WK
Beeld: Twente FM

OLDENZAAL – ''Het moment dat we te horen kregen dat we naar het WK gingen was een hele ontlading'', zegt Lisa Heijboer, trainer en eigenaar van LEZ-studio. Het dansteam vertrekt in oktober richting Portugal om mee te doen aan de wereldkampioenschappen Hip-Hop.

''Ik was super blij toen ik hoorde dat we naar het WK gaan'', zegt Sam Berkens (12), hij is de enige jongen en de jongste van het team. Het team bestaat uit 25 dansers, waarvan de jongste 12 jaar is en de oudste danser 21 jaar. ''Het is een teamsport, we doen dit als team'', zegt Lisa.

''Het is een heel leuk team, iedereen 'hyped' elkaar goed op'', zegt Meike uit het team.

Teleurgesteld

''In het begin waren we toch teleurgesteld. We hoopten op een plek in de top drie. Later hoorden we dat we naar het WK gingen, op dat moment waren we heel erg bij. Dit was echt ons doel'', zegt Meike Huitink, danser uit het team.

''De energie van dit team is enorm'', zegt trainer Lisa Heijboer.

Dansschool

Lisa nam 8 jaar geleden de dansschool over. ''Hier ben ik zelf begonnen met dansen, toen ik 3 jaar oud was.'' Ballet, Jazz, TikTok dans en modern zijn dansstijlen die je onder ander kunt volgen bij de dansschool van Lisa.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.