Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo

Meiden van Twents regioteam voetballen in Frankrijk: 'een mooie uitdaging'

Voetbalmeiden
U12 en U13 Twents regioteam
Beeld: Twente FM

TWENTE – De meiden van het Twents regioteam gaan voetballen tegen grote clubs zoals Paris Saint-Germain, daar spelen de meiden van U12 en U13 dit paasweekend tegen. De voetbalsters doen mee aan het Women's International Tournament in Lille, Frankrijk.

''Soms hebben we een oefenwedstrijd of een toernooi. Binnenkort hebben we een internationaal toernooi'', aldus Alphons Broekhoven, hij is vrijwilliger en gaat mee naar Frankrijk. ''Normaal gesproken zijn er voorrondes maar wij zijn uitgenodigd.'' De meiden spelen tegen bekende clubs, zoals Paris Saint-Germain, Lille, het nationale elftal van Luxemburg en nog meer.

''De meiden staan voor een mooie uitdaging, we hebben er vooral veel zin in'', zegt Alphons.

Twents regioteam

Het Twents regioteam maakt zich sterk voor talentontwikkeling van vrouwelijke voetballers in Oost-Nederland. Het is voor talentvolle meiden tussen 8 en 18 jaar, de voetbalsters die aankomend weekend het toernooi spelen zijn 11 en 12 jaar oud. De speelsters blijven lid bij hun eigen vereniging tijdens Twents regioteam. Het doel is om talentvolle amateurvoetbalsters verder helpen te ontwikkelen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.