Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo

Oldenzaalse voetbalvereniging haalt 2600 euro voor Turkije

Dribbelen20voor20 Turkije
Dribbelen voor Turkije
Beeld: Twente FM

OLDENZAAL – Voetbalvereniging FC Berghuizen heeft in twee weken tijd 2600 euro opgehaald voor Turkije. De actie is opgezet door meiden van MO10-3. Een teamgenoot van hen heeft familie in Turkije wonen.

Tachtig kinderen deden mee aan het goede doel, zij dribbelde twee en een halve kilometer om het voetbalveld. Maandagavond 3 april werd het eindbedrag in de kantine van de voetbalclub bekend gemaakt.

''De familie van Ceylin leeft in heftige omstandigheden in Turkije'', aldus Frank Kattier, voorzitter van het jeugdbestuur.

Emotioneel

De oma, oom en tante van teamgenoot Ceylin wonen in het rampgebied. ''Ceylin en haar familie waren erg emotioneel, het bedrag dat we hebben opgehaald is in Turkije veel meer waard dan in Nederland'', zegt Monica Schasfoort, trainer en coach van het meidenteam. ''We zijn zo dankbaar en trots en dankbaar dat al die kinderen hier gedribbeld en geld opgehaald hebben. Trots op de club.''

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.