Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo
Nieuws
Twente

Jurrian van Dongen wint Willem Wilminkprijs 2023

Wilminkprijs202023
Winnaar Willem Wilminkprijs voor Beste Kinderlied 2023
Beeld: Twente FM

TWENTE - Jurrian van Dongen is de winnaar van de Willem Wilminkprijs voor het Beste Kinderlied 2023.


Met 'Een soort van', geschreven voor Het Klokhuis, maakte hij grote indruk op de jury. Hij kreeg maandagavond de prijs uit handen van juryvoorzitter Mark Haayema, tijdens een feestelijk gala in het Muziekcentrum in Enschede ter afsluiting van de jaarlijkse Kindermuziekweek.

Het is de tweede keer op rij dat Van Dongen met de prijs aan de haal gaat, een unicum in de geschiedenis van de Wilminkprijs. Vorig jaar won hij met Give me some skin. De Willem Wilminkprijs, een initiatief van Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede en mede mogelijk gemaakt door Buma Cultuur, bestaat uit een geldprijs van 5000 euro en een kunstwerk.

Publieksprijs
De Publieksprijs gaat dit jaar naar het trio Rob Janssen, Gijs Pouwels en Adriaan van de Polder, met Groente of Fruit, gezongen door Rob Janssen. De overgrote meerderheid van de uitgebrachte publieksstemmen ging naar hun vrolijke deuntje over de verwarring bij
de groente- en fruitkraam.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.