Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo

FabLab Oldenzaal ontvangt subsidie Creatieve Broedplaatsen

23033120 Fab Lab20 Oldenzaal20ontvangt20subsidie20 Creatieve20 Broedplaatsen
FabLab Oldenzaal ontvangt subsidie Creatieve Broedplaatsen
Beeld: Twente FM

OLDENZAAL - Twaalf Twentse initiatieven krijgen subsidie vanuit de regeling Creatieve Broedplaatsen van Cultuurregio Twente. FabLab Oldenzaal, een project van stichting AssortiMens, ontvangt een bedrag van 136.840 euro.


Een ‘creatieve broedplaats’ is een verzamelplek waar talentvolle creatieven, ondernemers, kunstenaars, gamers en/of muzikanten samenkomen of een werkruimte hebben. De regeling Creatieve Broedplaatsen Twente is bedoeld voor projecten die erop zijn gericht creatieve en technologische talenten te ontwikkelen en voor de regio te behouden.

Initiatiefnemers konden voor de derde en laatste keer een aanvraag voor de regeling indienen.

Vanuit heel Twente was veel interesse; deze ronde zijn 31 aanvragen gedaan. In totaal staat de teller op 32 projecten die deze subsidie de afgelopen jaren hebben ontvangen. Fablab van AssortiMens Stichting AssortiMens is een zorgorganisatie die dagbesteding biedt voor mensen met autismeproblematiek. De locatie in Oldenzaal heeft onder meer een techniekwerkplaats, een atelier, een muzieklokaal, ruimte voor fotografie en ruimte voor studie en ontspanning.

Het project Fablab is verbonden aan de techniekwerkplaats, waar ook wordt gewerkt met nieuwe technieken als 3D en robotica. Een groot deel van de activiteiten die er plaatsvinden bestaat uit samenwerkingsprojecten met de (lokale) culturele sector en het bedrijfsleven. Met de toegekende subsidie wil AssortiMens samenwerkingsprojecten intensiveren, uitbreiden en zichtbaarder maken en kennis delen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.