Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo

Oldenzaalse voetbalvereniging dribbelt voor Turkije

Dribbelen20voor20 Turkije
Dribbelen voor Turkije
Beeld: Twente FM

OLDENZAAL – Tachtig kinderen van FC Berghuizen hebben twee een een halve kilometer rondjes om het veld gedribbeld. ''Met deze actie hebben we fantastisch veel geld opgehaald voor Turkije'', zegt Monica Schasfoort, trainer en coach van MO10-3.

''Ik ben ontzettend trots op alle kinderen die geld op hebben gehaald, hebben gedribbeld, ze hebben ontzettend hun best gedaan'', aldus de trainster. De kinderen hebben momenteel al tweeduizend euro opgehaald. ''De jongste spelers van zeven jaar deden gister mee aan de actie voor Turkije. Kinderen zijn langs de deuren gegaan en via de site kon men geld doneren. Het is een tussenstand, we hebben nog niet alles kunnen tellen'', zegt Monica.

Steun van team

''In het team speelt Ceylin, zij liet ons beelden zien van het getroffen gebied waar haar oma, oom en tante wonen. Zeven meiden van het team kwamen later naar me toe met de vraag of we iets voor Ceylin konden organiseren'', zegt de trainster van het meidenteam. Samen met de speelsters heeft de trainster bedacht om te dribbelen met een bal.

''Dit gaan we groter aanpakken'', zegt Frank Kattier.

Club

''Dit gaan we groter aanpakken'', zegt Frank Kattier, voorzitter van het jeugdbestuur. ''Het was fantastisch. Iedereen had clubkleding aan, het voetbalveld kleurde groen wit'', zegt Monica.

De opbrengst wordt maandag 3 april bekendgemaakt in de kantine van FC Berghuizen

Geld kan gedoneerd worden via https://betaalverzoek.rabobank.nl/betaalverzoek/?id=s03aZt15QKWIcm3H3PD3Mw&qsl_reqcnt=1

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.