Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo

Lammerink en Niehof verbouwen sportcentrum Vondersweijde

23033020 Foto20bij20 Vondersweijde
Lammerink en Niehof verbouwen sportcentrum Vondersweijde
Beeld: Twente FM

OLDENZAAL - Installatiegroep Lammerink en aannemersbedrijf Niehof gaan sportcentrum Vondersweijde verbouwen.


De aanbesteding voor een bouwteam voor de revitalisatie van sportcentrum Vondersweijde is succesvol afgerond. Het consortium Noabers heeft de opdracht gekregen. Noabers bestaat onder andere uit Lammerink Installatiegroep uit Ootmarsum en aannemersbedrijf Niehof uit Lattrop. Reimink Zwembaden uit Lemelerveld neemt daarnaast ook een belangrijke positie in binnen het Noabers team.

Revitalisatie
Tijdens de revitalisatie krijgt het buitenbad een volledige overkapping en wordt dit samengetrokken met het binnenbad. Hierdoor wordt het wateroppervlak van het recreatiebad groter. Daarnaast vindt vervanging van de speelelementen van het peuterbad plaats. De belangrijkste installaties worden vervangen en er komt nieuwe dakbedekking boven de zwembaden en natte ruimtes. De vloeren van de kleedruimten worden gereinigd en hersteld. De vloer van de horeca wordt vervangen en enkele gebouwonderdelen worden gerenoveerd, waaronder gevels en vloeren. Het gebouw wordt rondom
geschilderd.

Bouwteam
Bij de revitalisatie van sportcentrum Vondersweijde wordt gewerkt met een bouwteam. Bij een bouwteam werken de opdrachtgever en een of meer professionele partijen vanaf het begin van het bouwtraject samen. Voordeel hiervan is onder meer dat het proces vlotter verloopt en dat er één aanspreekpunt is. In het geval van Noabers is dat Lammerink Installatiegroep.

Planning
Noabers gaat in overleg met de gemeente een planning opstellen. Het consortium streeft ernaar om in het derde kwartaal van dit jaar met de bouw te starten. De revitalisatie gebeurt in fasen, zodat het gebouw zoveel mogelijk openblijft voor bezoekers.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.