Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo

Rödel: ‘Goede start voor elk kind van belang’

Lokale20coalitie20 Kansrijke20 Start
Installatie lokale coalitie Kansrijke Start
Beeld: Twente FM

OLDENZAAL – Een lokale coalitie moet er in Oldenzaal voor zorgen dat zo mogelijk elk kind een goede start krijgt de eerste duizend dagen van zijn leven. Daarvoor is in Oldenzaal de coalitie Kansrijke Start gevormd.


“Oldenzaal wil de gezondheidsverschillen verminderen die vaak al in de eerste duizend dagen van een kind ontstaan”, zegt Maaike Rödel, wethouder van gezondheid in Oldenzaal, in het interview in het radioprogramma Twente wordt Wakker. “Om dat te bereiken heeft Oldenzaal de Kansrijke Coalitie gestart, om samen met mensen uit het medische en sociale domein een coalitie te vormen en samen te werken.”

Extra ondersteuning

In de coalitie zitten mensen uit de verloskundigenpraktijk, Team Jeugd van de gemeente Oldenzaal, Humanitas, verpleegkundigen GGD en de politie. “Die kennen elkaar natuurlijk al, maar komen nu af en toe bij elkaar en zullen elkaar nog eerder opzoeken wanneer een gezin extra ondersteuning nodig heeft, bijvoorbeeld omdat ze weten wie er expertise op een bepaald vlak heeft.”

Vinger aan de pols

Lokaal de vinger aan de pols houden, dat wil de gemeente Oldenzaal. Rödel: “Het is belangrijk waar je wieg staat. Dat bepaalt mede je of je een goede start hebt in je leven. Dan is het van belang dat we in Oldenzaal daarvoor de juiste hulp kunnen bieden aan ouders, als er signalen zijn dat ondersteuning nodig is.”
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.