Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo

Peter Seiger nieuwe nachtburgemeester van Oldenzaal

Peter Seiger
De nachtburgemeester van Oldenzaal Peter Seiger
Beeld: Twente FM

OLDENZAAL - In Peter Seiger (61) heeft de Stichting Nachtburgemeester Oldenzaal een opvolger gevonden voor de na vier jaar aftredende Toon Brummelhuis (66). Peter Seiger is een telg uit de familie die de winkel Seiger Wonen bestiert. “Het lijkt mij ontzettend leuk om te doen en ik heb ook al verschillende nieuwe ideeën”, zegt de kersverse nachtburgemeester.

Netwerk

“Peter is een ideale opvolger van Toon”, zegt voorzitter Marc Kleinhaarhuis van de stichting, “Hij heeft een groot netwerk, kent veel mensen en kan de functie van nachtburgemeester op de kaart zetten.” Seiger is oprichter van de carnavalsgroep Tapkloas, waarvan hij dertig jaar lid was en maakte deel uit van de feestcommissie van de carnavalsvereniging De Kadolstermennekes. “Als je zestig bent moet je daar uit, dus kreeg ik wat meer vrije tijd. Toen hebben mijn vrienden mij opgegeven voor de functie als nachtburgemeester omdat ze me wel geschikt achtten”, aldus Seiger, die getrouwd is met Louise, met wie hij twee dochters heeft.

Afscheid

Van Toon Brummelhuis, die volgens Kleinhaarhuis ‘erg goed werk’ heeft afgeleverd, wordt vrijdag 31 maart afscheid genomen in café de Boom. Daarbij zal men ook kennis kunnen maken met de nieuwe nachtburgemeester die van 20.00 tot 21.00 uur aanwezig zal zijn. De uiteindelijke installatie van Seiger zal plaatsvinden op 21 april. De locatie daarvan is nog niet bekend. “We hadden de Bombazijn gereserveerd, maar Peter neemt wel vijftig mensen mee en dat past helaas niet”, aldus Kleinhaarhuis.

“Een nachtburgemeester moet reuring kunnen brengen, een beetje chaos en vrijbuiterij”, aldus voorzitter Marc Kleinhaarhuis

De voorzitter vindt Peter Seiger de beste keuze van de stichting. “Er waren een vijftal aanmeldingen waarvan er al gauw een aantal afvielen. Er waren ook enkele vrouwelijke kandidaten, maar de een viel af wegens privé omstandigheden en de ander omdat ze niet mocht van haar echtgenoot.” Kleinhaarhuis kijkt daarmee ook wel een beetje in de toekomst: “We denken dat Peter ook het jonge publiek aanspreekt, zodat we over drie jaar misschien wel een verkiezing kunnen houden met ook jongere kandidaten. Een nachtburgemeester moet reuring kunnen brengen, een beetje chaos en vrijbuiterij.”

Nachtleven

De functie van Nachtburgemeester werd in Oldenzaal in 2019 in het leven geroepen en daarmee ook de Stichting Nachtburgemeester Oldenzaal door een groep initiatiefnemers, waaronder Kleinhaarhuis. Voor Toon Brummelhuis was het de primeur met Peter Seiger dus nu als opvolger. Op de site van de stichting wordt gemeld: ‘Een nachtburgemeester is iemand die zich inzet om de cultuur en betrokkenheid in de gemeente Oldenzaal te verlevendigen en te versterken. Inwoners en gemeentebestuurders moeten het nachtleven in Oldenzaal koesteren. Want nachtleven is cultuur, economie en promotie van een bruisende binnenstad ineen.’ Een nachtburgemeester wordt in principe gekozen voor een periode van drie jaar.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.