Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo

Minder vacatures Twente maar personeelstekort blijft 

Formulieren papierwerk administratie laptop werk
formulieren papierwerk administratie
Beeld: Twente FM

TWENTE – ''Werkgevers zitten met hun handen in het haar. Ze moeten nadenken hoe ze vacatures gevuld krijgen'', zegt Laura Boers, arbeidsmarktadviseur van Twente. De WW-uitkeringen zijn in Twente 0,5 procent gedaald in februari, ten opzichte van januari.

De daling betekent niet dat het personeelstekort voorbij is. Voor werkgevers in de regio's is het makkelijker om vacatures gevuld te krijgen, maar het tekort aan personeel blijft groot. Door de oorlog in Oekraïne en inflatie verwachten economen recessie. ''Twente wijkt landelijk niet af, in Nederland dalen de aantal WW-uitkeringen ook'', zegt Laura Boers.

Oplossingen

''Werkgevers laten vaak langer vacatures openstaan. Ze kijken naar oplossingen om de banen vervult te krijgen. Ze kijken naar functie eisen, of een mogelijkheid om het werk een andere indeling te geven. Werkgevers worden ertoe gedrongen om de lat minder hoog te leggen'', zegt Boers. Uit onderzoek van UWV blijkt dat veertig procent van de werkgevers schat dat het in 2023 moeilijker wordt om werknemers te vinden.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.