Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo

Oldenzaal geeft noodfonds duidelijker randvoorwaarden

Oldenzaal gemeentehuis betonmuur
Oldenzaal gemeentehuis
Beeld: Twente FM

OLDENZAAL - Tijdens de raadsvergadering van 7 november 2022 heeft de gemeenteraad van OLdenzaal het amendement Noodfonds voor (energie) armoede van 1.000.000 euro aangenomen. Dit noodfonds is bedoeld om inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties te ondersteunen bij financiële problemen die ontstaan door stijgende kosten, zoals de stijgende energieprijzen.


Het college heeft besloten dit noodfonds te voorzien van randvoorwaarden per doelgroep. Omdat de ondersteuningsbehoefte voortdurend verandert, sluiten de voorwaarden voor het Noodfonds niet volledig aan bij de behoeften in de stad. Daarom heeft het college besloten het Noodfonds te verdelen over inwoners, ondernemers, en maatschappelijke organisaties. Elk onderdeel heeft aparte beleidsregels en randvoorwaarden.

Maatschappelijke organisaties en ondernemers
Voor sommige maatschappelijke organisaties, verenigingen (sport en cultuur) en ondernemers zijn de energieprijzen flink gestegen. Oldenzaal heeft middels het noodfonds een vangnet ontwikkeld voor de organisaties die buiten bestaande regelingen en dienstverlening vallen.

Ondersteuning bij financiën voor de inwoners van Oldenzaal
Inwoners kunnen terecht bij de bestaande hulpverlenende organisaties, zoals het Sociaal Plein en het Armoede preventieloket en de Stadbank. Zij ondersteunen in het geven van informatie en kijken mee welke regelingen mogelijk kunnen ondersteunen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.