Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo
Nieuws
Twente

Zeven Twentse gemeenten nemen weer deel aan het NK Tegelwippen

2023032120 Tegelwippen20groepsfoto
20230321 Tegelwippen groepsfoto
Beeld: Twente FM

TWENTE - Het jaarlijkse NK Tegelwippen is van start gegaan. Tot en met 31 oktober 2023 gaan de gemeenten Almelo, Enschede, Hengelo, Losser, Oldenzaal, Twenterand en Wierden de strijd aan met een recordaantal van ruim 150 Nederlandse gemeenten.


Het doel is om op zoveel mogelijk plekken tegels te vervangen voor groen, om de Twentse tuinen klimaatbestendiger te maken en de biodiversiteit te bevorderen. Meer groen in de tuin en in de straat beperkt overlast door piekbuien.

Losser
De gemeente Losser startte dinsdag met het verwijderen van tegels. Met de hulp van omwonenden zijn op de eerste dag al 200 tegels gewipt en vervangen door groen.

Oldenzaal
De eerste tegels in Oldenzaal zijn alweer gewipt, wethouder Evelien Zinkweg-Ankone roept bedrijven en inwoners op om hetzelfde te doen. Het is de derde keer dat de gemeente Oldenzaal deelneemt. Tijdens het Nederlands Kampioenschap
wil Oldenzaal het komende half jaar zoveel mogelijk tegels vervangen door gras, bloemperken, bomen en geveltuinen.

Gratis tegeltaxi en tegels storten
Om deelname aan het NK Tegelwippen zo gemakkelijk mogelijk te maken, zet de gemeente verschillende acties op die inwoners helpen de tuin te vergroenen. Zo rijdt er elke eerste maandag van de maand een tegeltaxi van de gemeente die gratis de gewipte tegels ophaalt. Ook kunnen inwoners zelf hun tegels gratis storten bij het afvalbrengpunt aan de Ravenhorsterweg in Losser.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.