Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo
Nieuws
Twente

Het Twentse CDA wil beter streekvervoe

Zoekgebied
Traject Nedersaksenlijn Twente
Beeld: Twente FM

TWENTE - Alle veertien Twentse CDA-fracties sporen staatssecretaris Vivianne Heijnen aan om het verbeteren van het streekvervoer en de Nedersaksenlijn ‘topprioriteit’ te maken. De staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat was maandag 6 maart 2023 op bezoek in Twente.Beter streekvervoer

‘’Goed openbaar vervoer draagt bij aan de leefbaarheid van onze steden en dorpen’’, laat Marc Smellink, fractievoorzitter van CDA Dinkelland op Twente FM weten. Smellink drukt de staatssecretaris op het hart om oog te houden voor het platteland, waar misschien minder reizigers dan in de stad zijn maar het belang van openbaar vervoer des te groter is. De verschraling van vervoersvoorzieningen betekent dat inwoners direct in hun mobiliteit worden beperkt en daarmee in hun mogelijkheden om in de samenleving mee te doen. Volgens Smellink heeft de Staatssecretaris toegezegd er echt werk van te willen maken.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.