Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo
Nieuws
Hengelo

Leden Volt fietsen samen van Münster naar Zwolle 

Verkeersbord fiets
verkeersbord_fiets
Beeld: Twente FM

TWENTE - Als leden van een partij samen fietsen om te kijken hoe de fietswegen F35/L519 erbij liggen. Dat is wat Volt deed afgelopen weekend. "Overijssel zegt een fietsprovincie te zijn, wij kijken hoever het is met de aanleg van deze fietssnelwegen'', zegt Sjoerd Nijhuis van Volt.

Volt doet mee aan de verkiezingen voor de Provinciale Staten en is een groot voorstander van deze fietswegen. "De F35 gaat door mooie stukken natuur en levert goede en korte routes tussen plaatsen in Overijssel. De fiets kan zo een goed alternatief voor de auto zijn."
Leden fietsten 150 kilometer fietsen van Münster naar Zwolle. ''Onderweg hebben we gekeken hoe de wegen erbij liggen, en wat er nog moet gebeuren. Het Twents gedeelte is vrij goed, maar aan het Sallandse gedeelte moet nog wel aandacht besteed worden", zegt Nijhuis.
Er ligt een Masterplan, waaraan alle gemeenten langs deze routes zich hebben gecommitteerd. "Dat Masterplan ligt er al langer. We hopen op deze manier de aandacht hierop te vestigen en kijken of de gemeenten zich aan de afspraken houden."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.