Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo
Nieuws
Twente

Meer krapte op de Twentse arbeidsmarkt

44 wachtkamer
.
Beeld: Twente FM

TWENTE - De werkgelegenheid in Twente is in 2022 met bijna 10.000 personen toegenomen. Een stijging van 3 procent ten opzichte van een jaar eerder, en 38 procent meer dan 10 jaar geleden.


In totaal telt Twente 336.730 werkzame personen. Ondanks deze toename blijft de vraag naar werkenden groot. Wel zien we in het laatste kwartaal van meting een lichte daling van het aantal vacatures. Gemiddeld kan een Twentse werkzoekende kiezen uit 4,5 vacatures. In omliggende regio’s ligt dit aantal nog hoger. Hierdoor is de concurrentie voor Twentse werkgevers niet alleen in de regio hoog, maar neemt deze ook toe van buiten de regio.

"Nog nooit nam de werkgelegenheid in Twente zo sterk toe, 10.000 werkzame personen erbij in een jaar tijd. Dat komt onder andere door de extra inspanningen die zijn geleverd om niet werkende inwoners te stimuleren wel te gaan werken," aldus Edwin van de Wiel van Kenniscentrum Twente op Twente FM.

Volgens van de Wiel moeten werkgevers, om aan arbeidskrachten te komen, soms met iets minder eisen genoegen nemen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.