Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo
Nieuws
Twente

KIJK TERUG: Talententeam Reggestreek levert jonge voetbalsters aan professionele clubs: 'Enorme boost in meidenvoetbal'

Meidenvoetbal202
Talententeam Reggestreek tijdens training
Beeld: Twente FM

ALMELO - “Je voetbalt hier met de beste meiden, daardoor heb je weer een uitdaging.” Emma Sophie voetbalt samen met andere talenten tussen de acht en achttien jaar oud op de velden van C.V.V. Oranje Nassau pal naast het Heracles stadion In Almelo.


En dat samen voetballen met andere talenten werpt z’n vruchten af. “Er zijn afgelopen seizoen zo’n dertien speelsters doorgestroomd naar clubs, zoals FC Twente, PEC Zwolle en Heracles”, zegt Charlotte van Doorn. Ze is de initiatiefneemster van het Talententeam Reggestreek.

Charlotte van Doorn nam het voortouw voor een talententeam, samen met voetbalmoeder Gea Agteresch. Beiden hebben een dochter die goed kan voetballen. Maar voor hen was er vier jaar geleden geen vangnet. De moeders willen talentvolle voetbalsters de kans geven om zich verder te ontwikkelen.

“Mijn dochter Sofie speelde in een jongensteam. Zo waren er meer meiden in de regio”, zegt van Doorn. Hierdoor ontstond het idee voor een talententeam, alleen voor meiden. Ze belde vijftien voetbalclubs in de gemeenten Nijverdal-Hellendoorn, Rijssen-Holten en Wierden. “Ze zeiden allemaal: dat gaan we doen!”

Missie

Ze starten met een team van twintig talenten, maar inmiddels voetballen er elke zondag zo’n 140 meiden. Het blijft niet bij het potje op de zondag, want daarnaast trainen ze bij hun eigen vereniging en voetballen ze een wedstrijd op zaterdag. “Het is goed voor de meiden om zolang mogelijk met jongens te blijven voetballen, naast de extra training die wij kosteloos aanbieden”, stelt van Doorn. De nauwe samenwerking met voetbalclubs in de regio zorgt voor een stroom aan talenten.

De missie van van Doorn en Agteresch krijgt een duwtje in de rug met de oprichting van de stichting Meidenvoetbal Next Level. Met deze stichting willen ze het niveau van het regionale meidenvoetbal naar een hoger plan tillen. Van Doorn merkt dat hiervoor steeds meer aandacht is bij professionele clubs.

Talentenscouts komen bij het talenteam kijken en er stromen meiden door naar clubs, zoals FC Twente, PEC Zwolle en Heracles. “Er is een enorme boost in het meidenvoetbal!”

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.