Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Twente

Column: Positieve kant van Twitter bestaat!

Bouwien20foto20voor20site
Bouwien Rutten
Beeld: Twente FM

HET GELUID VAN BOUWIEN
Positieve kant van Twitter bestaat!

Ik heb een haat-liefde verhouding met Twitter. Dat begon toen ik stopte met de politiek, inmiddels 2 jaar geleden. Ondertussen heb ik mijn account al wel 4 keer gedeactiveerd en 1 keer zelfs helemaal opgeheven. Waarom wil je deze tijden überhaupt nog op Twitter actief zijn. Er is nergens zoveel haat en gescheld te vinden als op dit social media kanaal.
Het is natuurlijk ook een hele makkelijke manier om je onvrede te uiten, zeker als je dat anoniem kunt doen. Niemand die je afrekent op de harde woorden die je er op knalt.

Zelf kan ik ook best scherp zijn in het verkondigen van mijn politieke mening over grote actuele thema’s. Die woorden moeten er uit blijkbaar. Wat ik er uiteindelijk mee opschiet daar ben ik nog niet achter.

Persoonlijke frustratie
Om terug te komen op die haat-liefde verhouding. Soms kan ik de berichten niet meer zien: Twitteraar Jan die steeds grover wordt in zijn tweets over dingen in zijn persoonlijk leven; Twitteraar Kees die na een rol waarin hij een voorbeeldfunctie had ineens los gaat in zijn persoonlijke frustratie; en heel veel politieke uitingen.

Met het volgen van Jan en Kees ben ik definitief gestopt…ik was er klaar mee. Maar het volgen van die politieke partijen blijft interessant. Ik probeer te ontdekken of ze mij middels hun tweets kunnen verleiden tot een stem op hun partij 15 maart. Door bepaald Twittergedrag weet ik wel waar ik niet op ga stemmen. Ondanks een aantal goede programmapunten. Iets met ‘de toon maakt de muziek’.

Hamsterwangen
Op de dagen dat ik alle negativiteit op Twitter spuugzat ben deactiveer ik mijn account. Om er vervolgens achter te komen dat ik iets mis waar ik altijd enorm blij van wordt. En dat is het volgen van @Buitengebieden
Een hamster die zijn wangen vol stopt met wortelen, een jongetje dat languit in een regenplas gaat liggen, een eendje op de rug van een pup… Het gaat allemaal nergens over maar het is zo leuk!

Buitengebieden
Verdenk Twitter ervan om @Buitengebieden expres in het leven te hebben geroepen om te zorgen dat afhakende Twitteraars terug blijven komen. Maar het schijnt gewoon een Nederlander te zijn die achter dit Twitter account met meer dan 2 miljoen volgers zit. Er zijn dus samen met mij meer dan 2 miljoen volgers die vrijwel dagelijks met een grote glimlach op hun gezicht een @Buitengebieden tweet voorbij zien komen. Heerlijk.
Zolang deze positieve kant van Twitter blijft bestaan blijf ik terugkomen en overwint de liefde het van de haat.

Bouwien Rutten is naast columnist bij Twente FM en HR manager in het bedrijfsleven tevens oud-statenlid van Overijssel. Reacties op columns zijn welkom op [email protected]

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.