Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo
Nieuws
Twente

Stakingen treffen opnieuw het OV: Vooral in Twente en de Achterhoek

Bus Syntus 1
bus Syntus
Beeld: Twente FM

TWENTE - Werknemers in het streekvervoer leggen vandaag, dinsdag 28 februari opnieuw het werk neer. Ook voor donderdag en vrijdag zijn acties aangekondigd.


De nieuwe oproep om het werk neer te leggen komt van vakbonden CNV en FNV. Het zwaartepunt van de acties vandaag en donderdag ligt op de regio's Twente en de Achterhoek en treft vooral de bussen van Twents en de Blauwnet treinen. Met de actie willen de bonden een beter loon en minder werkdruk afdwingen. Volgens de werkgevers halen de acties echter niets uit.

Simpelweg omdat het geld voor een hoger loon er niet is. "Staken betekent dat niet dat het geld er ineens toch is." aldus een woordvoerder. De marges in het openbaar vervoer zijn heel klein, sinds corona draaien vervoerbedrijven rode cijfers. Kagie: "Staken brengt ons niet aan tafel. Zolang er gestaakt wordt en deze ultimatums op tafel blijven liggen, gaan we niet in gesprek."

Volgens de bonden zijn werknemers klaar met de hoge werkdruk. "Het personeelsbeleid van de ov-bedrijven zorgt voor een hoog ziekteverzuim en krappe rij- en werktijden. De werknemers kunnen nauwelijks vrije dagen opnemen." Door de hele organisatie worden de gevolgen gevoeld. De leden eisen een loonsverhoging waarbij in ieder geval de koopkracht, die door de hoge inflatie is gedaald, wordt gecompenseerd.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.