Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo

Gratis zaad voor bloemenlint in Oldenzaal en Losser

Jan20oldekamp20cartoon
Jan Oldekamp.
Beeld: Twente FM

OLDENZAAL – Om een regionaal bloemenlint te realiseren in Oldenzaal en Losser wordt gratis een speciaal samengesteld bloemenmengsel beschikbaar gesteld aan inwoners die hiervoor grond beschikbaar willen stellen.


Kinderboerderij De Höfte, Groene Loper Oldenzaal/Losser, Bijenvereniging Oldenzaal en gemeenten Oldenzaal en Losser slaan de handen ineen om dit bloemenlint te bewerkstelligen. Grondeigenaren en particulieren maar ook schooljeugd worden opgeroepen én gestimuleerd om terreinen en locaties bloemrijk in te richten.

De gemeenten Oldenzaal en Losser en de Bijenvereniging Oldenzaal stellen hiervoor gratis een speciaal samengesteld bloemenzaadmengsel beschikbaar, dat met name bijen, hommels en vlinders aantrekt.
Particulieren of organisaties die een tuin of grond beschikbaar hebben (maximaal 500m2) kunnen hun naam, adres, telefoonnummer en e-mailadres doorgeven aan: [email protected] . Indien mogelijk ook de ligging en grootte van het perceel dat ingezaaid word, vermelden.
De initiatiefnemers geven aan dat het om een zonnige plek moet gaan. Men kan ook een vierkante meter in de eigen tuin voorzien van dit bloemmengsel. In maart/april ontvangt men bericht dat het zaad afgehaald kan worden. Bij het zaad zit een zaai-instructie.

De organisatie ontvangt graag een foto van het inzaaien en/of een foto van het perceel in bloei. Deze foto’s worden gebruikt voor info doeleinden.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.