Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo

Openbare vergadering FNV in Oldenzaal

Boerderij20 Stakenboer20 Zuid20 Berghuizen20 Oldenzaal202
Boerderij Stakenboer Zuid Berghuizen Oldenzaal
Beeld: Twente FM

OLDENZAAL - FNV Noordoost-Twente houdt maandagavond een openbare werkgroepvergadering in Oldenzaal. Centraal staat de vraag hoe inwoners meer invloed krijgen op hun gemeente als het gaat om werk, inkomen en zorg.


“Woorden als energiearmoede, vervoersarmoede en kinderarmoede zijn te ingeburgerd geraakt", stelt Ruud Braker, voorzitter van de werkgroep. Volgens FNV Noordoost-Twente blijkt nog steeds dat het gemeenten in deze regio niet meevalt om mensen met een uitkering aan passend en duurzaam werk te helpen. “En of je nu werkt of niet, zeker ook in onze gemeenten is het voor veel mensen moeilijk om de eindjes aan elkaar te knopen en goede zorg via de WMO en de jeugdzorg te regelen”, zegt Braker.

"De FNV vindt het belangrijk dat de lokale bestuurders, managers en uitvoerders niet alleen óver mensen praten, maar vooral ook mét ons. Daarom horen we graag wat er speelt en hoe we samen sterker kunnen staan."

De openbare werkgroepvergadering is maandagavond 27 februari van 19.30 tot 21.30 uur in Boerderij Stakenboer, Burgemeester Wallerstraat 115 in Oldenzaal. Ook niet-leden zijn welkom. Aanmelden is gewenst. Dat kan door een mail te sturen naar [email protected].

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.