Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo

Inwoners ontvangen energietoeslag 2023 in twee delen

34 geld loon
Geld tellen.
Beeld: Twente FM

OLDENZAAL - Inwoners van Oldenzaal met een minimuminkomen krijgen ook in 2023 de energietoeslag van 1.300 euro.


Oldenzaal zou dat bedrag ineens uitbetalen in maart 2023. Ze had de inwoners die in 2022 al een energietoeslag ontvingen daarover geïnformeerd. De rijksoverheid heeft onlangs bepaald dat gemeenten moeten wachten op een wetswijziging. De gemeente mag wel een bedrag van 500 euro vooruitbetalen. Daardoor ontvangen de inwoners de energietoeslag in twee delen in plaats van het totale bedrag ineens.

Eerste betaling
Inwoners die in 2022 een energietoeslag ontvingen en in januari 2023 nog in Oldenzaal wonen, komen in aanmerking voor de energietoeslag. In maart 2023 ontvangen zij een eerste betaling van 500 euro van de energietoeslag. Ook inwoners die in januari 2023 een periodieke uitkering van de gemeente Oldenzaal ontvangen en geen kostendeler zijn ontvangen automatisch een eerste betaling van 500 euro in maart 2023.

De wetswijziging
De gemeente Oldenzaal gaat ervan uit dat de wet in juni of juli zal worden vastgesteld. Zodra dit het geval is wordt het resterende bedrag van de toeslag zo spoedig mogelijk betaald.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.