Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo
Nieuws
Twente

Staking streekvervoer op 22 en 24 februari

Keolis
Keolistrein
Beeld: Twente FM

Extra staking Keolis Blauwnet op donderdag 23 februari

TWENTE - De vakbonden CNV en FNV hebben nieuwe landelijke acties aangekondigd in het streekvervoer. Op woensdag 22 en vrijdag 24 februari wordt er door een deel van het OV-personeel gestaakt. Dat geldt voor de vervoerders Arriva, EBS, Keolis, Qbuzz, RET en Transdev.
Vervoerders weten pas op de dag van de staking zelf wat de precieze gevolgen van de staking zijn. Dan is namelijk pas welke medewerkers deelnemen aan de staking en welke niet. Via de reisplanner is te zien of de trein of bus rijdt. Op keolis.nl/staking wordt per regio en treintraject weergegeven wat de verwachte gevolgen van de staking zijn voor reizigers van onder andere Keolis Blauwnet en Twents.

De staking op de treintrajecten heeft gevolgen voor de trajecten Zutphen-Hengelo-Oldenzaal en Hengelo-Bielefeld.

Op donderdag 23 februari heeft de vakbond CNV een extra staking aangekondigd op de twee treintrajecten Zwolle-Enschede en Zwolle-Kampen. De staking vindt die dag niet plaats op de treintrajecten Zutphen-Hengelo-Oldenzaal en Hengelo-Bielefeld.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.