Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo
Nieuws
Twente

Wervingscampagne Brandweer Twente van start

Oldenzaal brandweerkazerne 1
Oldenzaal brandweerkazerne
Beeld: Twente FM

TWENTE - Brandweer Twente zoekt vrijwilligers die zich willen inzetten voor een veilig Twente en start vandaag met de wervingscampagne 24/7 ON FIRE.


"In deze campagne laat Brandweer Twente zien dat er 24/7 kameraadschap, avontuur en verbroedering tegenover staat," aldus Aukje Haarman maandagmorgen op Twente FM. Bij Brandweer Twente zijn bijna 700 vrijwilligers actief. Jaarlijks bestrijden ze ruim 4.000 incidenten vanuit 29 kazernes.

Er worden vrijwilligers gezocht voor de kazernes van Boekelo, Borne, Delden, Diepenheim, Enter, Goor, Haaksbergen, Hellendoorn, Holten, Losser, Markelo, Oldenzaal, Ootmarsum, Tubbergen, Vriezenveen, Vroomshoop, Weerselo en Wierden.

Aukje Haarman: "Het werk bestaat onder meer uit het blussen van branden, het bestrijden van ongevallen met gevaarlijke stoffen en het bevrijden van verkeersslachtoffers."

Optochten
Op verschillende manieren besteedt de brandweer in Twente lokaal aandacht aan de wervingscampagne. Zo ging de brandweerkazerne in Enter een weekend 24 uur op pad om haar inwoners kenbaar te maken op zoek te zijn naar collega’s. Ook deden liep de brandweer mee in diverse carnavalsoptochten in Twente.

Safety Campus
Op donderdagavond 2 maart organiseert Brandweer Twente een informatiebijeenkomst op de Twente Safety Campus. Er wordt uitgelegd wat het werk van een vrijwilliger inhoudt en hoe het opleidingstraject eruit ziet.

Aanmelden
Geïnteresseerden vinden meer informatie op werkenbijbrandweertwente.nl Solliciteren kan tot 17 maart 2023.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.